Toekomst bestendig rijden met Van Vliet Bedrijfswagens

Van Vliet Bedrijfswagens
Henk van Vliet
Henk van Vliet
Eigenaar, In- en verkoop en bedrijfswageninrichting
13 oktober, 2023

In de bedrijfswagenbranche veranderen de spelregels voortdurend, gedreven door nieuwe regelgeving en technologische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de deadline van de BPM-vrijstelling die in 2025 afloopt en de introductie van emissiezones in Nederlandse steden. In deze snel veranderende omgeving staat Van Vliet Bedrijfswagens klaar om je te voorzien van advies op maat, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen bij de aanschaf van nieuwe bedrijfswagens.

Aandachtspunten voor de toekomst

Geplande aanschaf van je nieuwe bedrijfswagen is de sleutel. Maak geen impulsieve beslissingen op basis van de markt, maar configureer de juiste bedrijfswagen op maat. Als je huidige bedrijfswagen nog niet aan vervanging toe is maar je wilt toch een fris gevoel tijdens het rijden, overweeg dan een bedrijfswagen refresh.

De markt voor elektrische en waterstofaangedreven voertuigen ontwikkelt zich snel. Als je werkzaamheden geschikt zijn voor deze voertuigen, is het essentieel om een langetermijnvisie te ontwikkelen, rekening houdend met de nodige investeringen en wachttijden voor bijvoorbeeld netaansluitingen. Blijf realistisch naar je investering kijken. Is het echt nodig om je bedrijfswagen nu te vervangen? Duurzaamheid kan ook betekenen dat je langer met een product doet.

Als ondernemer heb je praktische de volgende keuzes:

Nieuwe Bedrijfswagen voor 2025

Een van de opties om in te spelen op veranderende regelgeving is de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen vóór 2025. Hierdoor kun je nog gebruikmaken van de huidige vrijstelling, wat duizenden euro’s kan besparen op de aanschafprijs. Bij Van Vliet bieden we de beste bedrijfswagens rechtstreeks van de dealer, en we hebben een ruime voorraad jonge occasions. Onze diensten, van bedrijfswageninrichting tot detailtuning, stellen ons in staat om je nieuwe aanwinst volledig op maat te maken voor jouw werk. Binnen de kortste keren ben je onderweg naar je volgende opdracht.

Bedrijfswagen upgraden

Een andere mogelijkheid is om je huidige bedrijfswagen in goede staat te houden met een bedrijfswagen refresh. Bij Van Vliet Bedrijfswagens kennen we je bedrijfsbus als geen ander. Met een uitgebreide inspectie en een adviesrapport zorgen we ervoor dat je bedrijfswagen weer als nieuw wordt.

Corrosie op kritieke punten? Of heeft het emissiesysteem, de motor of de koppeling aandacht nodig? We documenteren alles in een rapport, inclusief kostenraming. Samen nemen we deze punten door en na een reparatieafspraak kun je weer zorgeloos de weg op in je geüpdatete bedrijfswagen. Deze aanpak kan ervoor zorgen dat je bedrijfswagen nog inzetbaar is tot 01-01-2027 (Euro 5) of 01-01-2028 (Euro 6) als je te maken hebt met emissiezones!

Financial Lease

Als je een nieuwe bedrijfswagen nodig hebt maar de bedrijfsmiddelen daar niet voor wilt inzetten, kan financial lease van een bedrijfswagen een oplossing zijn! Met financial lease ben je economisch eigenaar van de bus, wat betekent dat de bus op je balans staat. Hierdoor kun je profiteren van fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek.

Advies op Maat?

Neem contact met ons op voor deskundig advies over de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Bij Van Vliet begrijpen we dat de bedrijfswagenbranche snel evolueert, en we staan klaar om je te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor de toekomst.