Tachograaf inbouwen & keuring

Bij Van Vliet Bedrijfswagens kun je terecht voor het inbouwen van een nieuwe, op afstand uitleesbare tachograaf voor bestelwagens of trucks die internationaal rijden.

Over Van Vliet Bedrijfswagens

Nieuwe regels Tachograaf

Wij zijn op de hoogte van de nieuwe regels voor internationaal wegvervoer. Met de komst van de geavanceerde smart tacho 2 verandert de wetgeving en komen er meer controlemogelijkheden.

Als je een bedrijfswagen hebt waar je altijd een aanhanger van 3500 kilo achter hebt hangen, ben je mogelijk tacho plichtig. Bij Van Vliet Bedrijfswagens kunnen we je helpen met het inbouwen van de tachograaf en ook de tweejaarlijkse keuring verzorgen.

De nieuwe generatie tachografen is ‘slim’ en biedt verschillende voordelen. Zo kan de smart tacho 2 niet alleen gebruikt worden voor het handhaven van rij- en rusttijden, maar ook voor controle op detachering en cabotage. Daarnaast registreert hij automatisch het laden en lossen, houdt hij de locatie van de vrachtauto bij en markeert hij grensovergangen. Controlerende instanties kunnen de tachograaf op afstand uitlezen, waardoor je als chauffeur die zich aan de regels houdt, tijd kunt besparen doordat je niet onnodig aan de kant wordt gezet.

tachograaf uitlezen

Tachograaf inbouwen

Zorg ervoor dat je vrachtauto voldoet aan de nieuwe tachograafregels. Vanaf 21 augustus 2023 moeten nieuw geregistreerde vrachtauto’s die naar het buitenland rijden, voorzien zijn van een smart tacho 2. Vanaf 19 augustus 2025 is de smart tacho 2 verplicht voor alle internationaal opererende trucks. Voor bestelauto’s vanaf 2500 kilo totaalgewicht geldt de verplichting vanaf 1 juli 2026.

Bij Van Vliet Bedrijfswagens staan we voor je klaar om je te helpen met het inbouwen van de nieuwe tachografen en het naleven van de regelgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen
Communiceren goed, persoonlijke benadering. Vakkundig personeel, weten waar ze mee bezig zijn.
H. Baarda
Van Vliet Bedrijfswagens

Tachograaf inbouwen of keuren?

Vraag direct een offerte aan voor het inbouwen of keuren van een tachograaf

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden