Hoe verhoog je de veiligheid in een werkbus?

Bedrijfswagen
Henk van Vliet
Henk van Vliet
Eigenaar, In- en verkoop en bedrijfswageninrichting
7 september, 2023

Rijden met een bedrijfswagen beladen met gereedschap kan een uitdaging zijn op het gebied van veiligheid. In deze blog delen we praktische tips van Henk van Vliet om de veiligheid in je werkbus te verhogen. Met de juiste maatregelen zorg je ervoor dat je niet alleen efficiënt, maar ook veilig de weg op gaat.

Georganiseerde gereedschapskoffers

Een van de eerste stappen naar een veiligere werkbus is het zorgvuldig organiseren van je gereedschapskoffers. Losliggend gereedschap kan gevaarlijk zijn, vooral tijdens het rijden. Zorg ervoor dat al je gereedschap netjes is opgeborgen in schappen of kasten om te voorkomen dat er iets gaat schuiven of vliegen.

Een opgeruimde cabine

Een rommelige cabine kan je zicht beperken en afleiden tijdens het rijden. Investeer in een strakke bedrijfswageninrichting met interieurkasten of lades in je laadruimte om je gereedschap en materialen netjes op te bergen. Dit helpt niet alleen om je cabine opgeruimd te houden, maar vermindert ook de kans op afleiding en ongelukken.

Bedrijfswagen niet overbeladen

Het is van groot belang om je bedrijfswagen niet te overbeladen. Ga je over het technische vermogen van je voertuig heen, dan kan dit leiden tot problemen met remmen en sturen. Zorg ervoor dat je de maximale laadcapaciteit van je voertuig kent en houd je aan deze limieten. Dit zorgt voor een correcte werking en een veilige remweg.

Controleer verlichting en zicht

Een cruciaal aspect van veiligheid is zorgen dat je verlichting en zicht optimaal zijn. Zorg voor schone ramen en spiegels, en controleer regelmatig je verlichting om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Vergeet ook niet het bandenprofiel en de bandendruk te controleren, aangezien je banden het enige contact met de weg vormen.

Met deze praktische tips van Van Vliet Bedrijfswagens kun je de veiligheid in je werkbus aanzienlijk verbeteren. Een goed georganiseerde werkplek en aandacht voor details zoals belading en verlichting dragen bij aan een veiligere werkomgeving op de weg. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!