Werkbus inrichting ideeën

Bedrijfswageninrichting
Richard Wijnsma
Richard Wijnsma
Projectleider Verkoop
3 april, 2023

Het inrichten van je werkbus is een belangrijke investering, die ervoor zorgt dat je efficiënter en comfortabeler kunt werken. Bij Van Vliet Bedrijfswagens hebben we ruime ervaring in het inrichten van werkbussen op maat en helpen we je graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw specifieke behoeften. Iedere bedrijfswagen inrichting is verschillend per beroep of op basis van persoonlijke voorkeuren. Daarom geven we je op deze pagina meerdere ideeën voor het inrichten van je werkbus!

Rijdende werkplaats

Een werkbus is niet alleen bedoeld om van de ene naar de andere klus te rijden, het is ook een mobiele werkplaats.

Werkbus inrichting ideeën

Een werkbank is daarbij een onmisbare tool. Met een werkbank kun je op locatie of onderweg reparaties uitvoeren, onderdelen monteren of demonteren en klussen klaren waarvoor je eerder terug moest naar de werkplaats.

Werkbank bedrijfswagen

Daarnaast is het handig om een goede stroomtoevoer te hebben, zodat je bijvoorbeeld je elektrische gereedschap kunt gebruiken en ook gestructureerd alles op kunt slaan. Door het gebruik van materiaalopslag ben je in staat om al je gereedschap, onderdelen en andere benodigdheden georganiseerd op te slaan. Zo heb je alles bij de hand en kun je efficiënt werken.

Zonnepaneel

Een zonnepaneel is een duurzame manier om stroom op te wekken voor je werkbus.

Stroomaansluiting werkbus

Met een zonnepaneel kun je ook onderweg of op locatie stroom genereren, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot een stroomvoorziening. Een zonnepaneel kan ook bijdragen aan kostenbesparing, omdat je minder afhankelijk bent van het opladen van de accu via een laadpunt. Bovendien is het een duurzame oplossing, wat weer positief is voor het milieu.

Standkachel

Een standkachel is een ideale oplossing om te kunnen werken in een warme en comfortabele omgeving, zelfs als het buiten koud is. Een standkachel is een verwarmingssysteem dat onafhankelijk werkt van de motor van de werkbus. Hierdoor kun je alvast de werkbus op temperatuur brengen voordat je begint met werken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie omdat je de motor niet hoeft te laten draaien om de werkbus te verwarmen. Bovendien is het een veilige oplossing, omdat je niet afhankelijk bent van een open vlam of andere brandbare materialen.

Ergonomie

Een goede ergonomie is van groot belang bij een werkbus inrichting, vooral als je veel lichamelijke handelingen verricht. Bij Van Vliet Bedrijfswagens letten we hierop, en bieden we verschillende oplossingen om de werkplek zo ergonomisch mogelijk te maken.

Opstap werkbus

Denk bijvoorbeeld aan een opstap om gemakkelijk in en uit de werkbus te kunnen stappen, of aan een werkbank die op de juiste hoogte is afgesteld. Een ergonomische werkplek zorgt niet alleen voor meer comfort en minder fysieke belasting, maar ook voor minder kans op klachten en blessures op de lange termijn.

Imperiaal op het dak

Een imperiaal op het dak van je werkbus is een slimme oplossing om extra opbergruimte te creëren.

Imperiaal werkbus

Je kunt hiermee bijvoorbeeld lange voorwerpen zoals buizen, ladders en planken veilig vervoeren zonder dat ze in de weg liggen in de laadruimte van je bus. Een imperiaal is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zodat je er altijd eentje kunt vinden die perfect past bij jouw werkbus.

Rolhouder

Een rolhouder met schoonmaakpapier is een handige toevoeging aan je werkbusinrichting. Het biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om je werkplek schoon en netjes te houden.

Rolhouder papier werkbus

Je kunt de rolhouder installeren op een gemakkelijk toegankelijke plek in je werkbus en het papier binnen handbereik bewaren. Zo kun je snel schoonmaken zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar schoonmaakspullen en heb je altijd een schone werkplek.

Luchthaspel

Net als de rolhouder, kun je ook een luchthaspelhouder aan de wand bevestigen om je luchtslang netjes op te bergen en gemakkelijk toegankelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudige beugel zijn die je aan de wand van je werkbus schroeft.

Luchthaspel werkbus

Werkbus laten inrichten?

Naast de genoemde ideeën voor het inrichten van je werkbus, zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van rekken en kasten voor extra opbergruimte of het toevoegen van een verhoogd dak om meer ruimte te creëren. Ook kun je overwegen om een dakkoffer of -drager te installeren om extra materiaal mee te nemen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan altijd voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het realiseren van jouw ideale werkbus inrichting!