Bedrijfswagen vervangen in 2024: begin op tijd!

Advies bedrijfswagens
Henk van Vliet
Henk van Vliet
Eigenaar, In- en verkoop en bedrijfswageninrichting
28 februari, 2024

Als specialist in bedrijfswagens merken we dat er momenteel veel onduidelijkheid heerst onder eigenaren en bestuurders. De ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en technologie maken het noodzakelijk om goed na te denken over het toekomstige wagenparkbeleid. Met name het vraagstuk rondom emissiezones en BPM zorgt voor verwarring en vraagt om een doordachte aanpak.

BPM en emissiezones

Zoals gezegd merken we bij veel ondernemers nog onduidelijkheid over wat de verstandige keuze is met de huidige dieselvoertuigen.

Concreet komen de volgende ontwikkelingen eraan:

Met deze ontwikkelingen in aantocht betekent het dat het verstandig is om tijdig een vervangingsplan op te stellen en niet te wachten tot het laatste moment.

Bijvoorbeeld door dit jaar (2024) nog een nieuwe diesel bedrijfswagen aan te schaffen. Hiermee kun je dan tot 31-12-2027 nog blijven rijden in bijvoorbeeld emissiezones. En je betaalt dit jaar (2024) nog geen BPM.

Een andere optie is de bedrijfswagen refresh om de levensduur van je huidige bedrijfswagen te verlengen. Daarnaast heb je de mogelijkheden van financial lease en de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. Bekijk ook ons artikel “Toekomst bestendig rijden met van Van Vliet Bedrijfswagens”

Timing en voorbereiding

De vraag naar nieuwe diesel bedrijfswagens gaat stijgen in 2024. Door de levertijden en mogelijk beperkte voorraad is het daarom verstandig om tijdig te beginnen met het verkennen van de mogelijkheden en het formuleren van je wensen voor een nieuwe bedrijfswagen.

Bedrijfswagens

De markt voor gebruikte diesel bedrijfswagens is momenteel erg actief en biedt mogelijkheden voor een goede oplossing die aan je behoeften voldoet.

Bij Van Vliet Bedrijfswagens hebben we op dit moment een ruim aanbod aan nieuw en gebruikte bedrijfswagens. Van Renault, Man, Mercedes, Volkswagen en meer! Bekijk ons aanbod of kom langs in Maarsbergen.

Advies en maatwerk bij Van Vliet Bedrijfswagens

Op dit moment niet helder wat de juiste keuze is voor jouw bedrijf? Bij Van Vliet Bedrijfswagens begrijpen we de uitdagingen waar ondernemers voor staan. Ons team staat klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het opstellen van een vervangplan dat past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Of het nu gaat om het kiezen van het juiste type voertuig, het regelen van financiering of het vinden van een geschikte gebruikte bedrijfswagen, wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw behoeften.

Bedrijfswagen diesel of elektrisch

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw bedrijfswagens. Met een doordachte aanpak en tijdige planning ben je goed voorbereid op de toekomstige veranderingen en uitdagingen in de wereld van bedrijfswagens.