Hoe optimaliseer je de laadruimte van je bedrijfswagen?

Bedrijfswageninrichting maatwerk
Henk van Vliet
Henk van Vliet
Eigenaar, In- en verkoop en bedrijfswageninrichting
2 augustus, 2023

Als eigenaar of bestuurder is de laadruimte van je bedrijfswagen een waardevolle en veelgebruikte ruimte. Het efficiënt en arbotechnisch verantwoord inrichten van deze ruimte is van cruciaal belang om je werkzaamheden soepel en veilig te laten verlopen. In dit artikel geven we je handige tips om de laadruimte van je bedrijfswagen optimaal te benutten, zodat je goed georganiseerd en met een gerust hart de weg op kunt.

Efficiënte inrichting voor opvang van brandbare stoffen

Bij het vervoeren van brandbare stoffen is veiligheid prioriteit. Zorg ervoor dat deze stoffen worden opgevangen in daarvoor geschikte containers, zodat lekkages worden voorkomen. Plaats deze containers altijd op een stabiele ondergrond en bevestig ze goed om onnodig risico te vermijden.

Veiligheidsvoorzieningen in de laadruimte

Een goed uitgeruste bedrijfswagen bevat ook de nodige veiligheidsvoorzieningen. Zorg ervoor dat er altijd een brandblusser en verbandtrommel aanwezig zijn in de laadruimte. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel, maar kan ook van cruciaal belang zijn in noodsituaties.

Slim omgaan met het opladen van accu’s

Veel ondernemers maken gebruik van accu’s en elektrisch gereedschap. Zorg ervoor dat er een veilige en georganiseerde plek is voor het opladen van accu’s in de laadruimte. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stevig en goed geventileerd compartiment om oververhitting te voorkomen.

Juiste plaatsing van zware spullen

Het op de juiste manier plaatsen van zware spullen is essentieel om het evenwicht van de bedrijfswagen te behouden en onveilige situaties te voorkomen. Plaats zware items zo dicht mogelijk bij de bodem van de laadruimte en verdeel het gewicht gelijkmatig om stabiliteit te waarborgen.

Let op het totaalgewicht van de bedrijfswagen

Overbelasting van de bedrijfswagen kan leiden tot gevaarlijke situaties en boetes. Ventileer niet over het totaalgewicht van je voertuig. Wees bewust van het maximale laadvermogen en houd hier rekening mee bij het laden van je bedrijfswagen.

Werkbus inrichting verbeteren met Van Vliet

Het optimaliseren van de laadruimte van je bedrijfswagen is van groot belang voor een efficiënte en veilige uitvoering van je werkzaamheden.

Door rekening te houden met de opvang van brandbare stoffen, het voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen, het slim omgaan met het opladen van accu’s, de juiste plaatsing van zware spullen en het vermijden van overbelasting, kun je de laadruimte optimaal benutten.

Bij Van Vliet Bedrijfswageninrichting staan we klaar om je te helpen met de keuze voor een optimale werkbus inrichting. Neem contact met ons op voor advies op maat, zodat jij veilig en efficiënt aan de slag kunt gaan.